Osváth CukrászdaVárjuk szeretettel!Osváth Cukrászda

Osváth CukrászdaNyitvatartás
Osváth CukrászdaNyári: H-V: 9-20
Osváth CukrászdaTéli: H-V: 9-20
Osváth Cukrászda
Osváth Cukrászda

Rendelésfelvétel:

+36 (1) 349 7683

Osváth cukrászda
Osváth cukrászda

A Kunyhó Cukrászda közel 60 éve nyitotta meg kapuit Angyalföldön, és hamarosan népszerűvé vált a minőségi, de megfizethető süteményének köszönhetően.

Azóta több millió krémes, többtízezer szülinapi, esküvői, menyasszonyi torta, és ki tudja hány gombóc fagylalt készült el a műhelyben, de szellemiségünk mindmáig változatlan maradt.

A Kunyhó Cukrászda rendkívül széles kínálatában több mint százötvenféle termékkel ismerkedhet meg, a tradicionális Kardinálistól a legújabb Szilvagombóc tortáig bezárólag.

Az angyalföldi Kunyhó Cukrászda története 1956-ig nyúlik vissza.

Alapítója id. Osváth Péter a Gerbaud és a szegedi Virág Cukrászdában megszerzett tudását kamatoztatva, 1956-ban nyitotta meg első üzletét.

Angyalföldön a Béke úton álló, parányi kis kunyhóra emlékeztető cukrászdában, gépesítés nélkül kézműves fagylaltot és krémest készített.

10 év elteltével, 1966-ban a közeli a romos fűszerbolt teljes átalakítását követően, a Jász utca és Dolmány utca sarkára költözött az egykori kis Kunyhó, és ezzel egy sikertörténet vette kezdetét, immár Kunyhó Cukrászda néven.

DÍSZPOLGÁROK

Osváth Péter

Csokoládé és marcipán édes illata járja át a termet, a fagylaltgépben ízkavalkád csalogatja az édességet kedvelőket. A presszókávéfőző néha-néha pöfög egyet, majd aromás gőze szétoszlik a levegőben.

A rádió latinos hangulatú zenét játszik, csábítva egy forró feketére. A cukrászmester már őszül, de még könnyedén mozog a habos torták között. Személyisége egyszerre sugároz kedvességet és tiszteletet. Nem hivalkodó, távol áll tőle mindenfajta hencegés, munkaszeretete, szakmai elkötelezettsége példaértékű. Osváth Péter több évtizede vezeti a Dolmány utcai Kunyhó cukrászdát. Legendás süteményei a kerületi családok kedvence. Lakótársai idén díszpolgárságra jelölték az angyalföldi krémeskirályt.

Valahányszor néprajzi gyűjtésre indulok, különös izgalom kerít a hatalmába. Új embereket, új élettörténeteket fogok megismerni, amelyek minden bizonnyal kihatással lesznek a saját életszemléletemre is. A fent említett különös izgalom volt jellemző lelkiállapotomra akkor is, amikor 2003. november 25-én a délelőtti órákban Osváth Péter cukrászmester cukrászdája felé tartottam.

Állandó szerzőnk sorozatában olyan emberek szólalnak meg, akiknek élete vagy munkássága -esetleg mindkettő- elválaszthatatlan a kerülettől. Mostani vendégünk Osváth Péter, aki kilencven éves, hetvenöt esztendeje jegyezte el magát a cukrászmesterséggel, és hatvan éve nyitotta a Kunyhó Cukrászdát Angyalföldön. Az Üzlet eleinte a béke úton állt, aztán átköltözött a mostani helyére, a Jász és a Dolmány utca sarkára. A "krémes királynak" becézett alapító ma is bejár dolgozni, de már együtt viszi a boltot két fiával. Péterrel és Csabával. S azt reméli, mindhárom unokája ugyancsak cukrász lesz, ha már a nagyapája és az öccse szintén azzá vált...